Dobrý den. Dnes jsem byla na běžné kontrole. Jsem ve 24.týdnu a dle moči mám slabou hodnotu bílkoviny v moči, ale nikdo mi k tomu nic neřekl ani co s tím mám dělat. Prosím o informaci, co to může znamenat. Děkuji. 16. února 2022

Důležité je začít tak, že se nic vážného (zatím) neděje. „Slabá hodnota“ znamená, že to tam příště ani nemusí být – neboli první závěr je „zkontrolovat za několik týdnů“. Bílkovina v moči může být z různých důvodů, nejčastěji jako doprovod močové infekce nebo „náběh“ na preeklampsii.  Proto bych teď na Vašem místě vyhlásil „první stupeň povodňové aktivity“, tedy bych začal OPRAVDU dodržovat životospávu tak, jak byste ji měla dodržovat celé těhotenství, dbal bych na fyzickou i psychickou pohodu a eventuelně bych  pravidelně doplnil magnézium, např. Magnézium citrát complex. A nechal bych moč zkontrolovat za 2-4 týdny.

Dobrý den, jsem 35tt a miminko má odhad 3,5 kg🙈 to je docela dost 🙁 mám z toho strach, rikali ze půjde určitě driv jak na termín. Bojim se aby neměla moc před 4 kg. Muže se kvůli vyšší vaze vyvolávat porod?? Popřípadě v koliktem tt?? Dekuju 16. února 2022

Vůbec, ale vůbec se nebojte. Ty „odhady“ váhy miminka jsou relativně bezcenné, protože mají chybu asi 1kg! Svěřte se do péče Vašich lékařů, kteří Váš porod jistě zvládnou bez potíží.

Vazeny pane doktore, snazim se otehotnet. Pred par lety mi na endokrinologii vyslo zvysene DHEAS (resp. PCOS bez cyst). Minuly mesic jsem absolvovala utz, kde gyn videla rostouci folikul. Lutealni fazi mivam kratsi 10-11 dni. Vysetreni progesteronu z krve kolem 20.dne ukazalo, ze jeho hladina je v norme, ale ne tak vysoka aby znamenala probehlou ovulaci. Udajne mozna nejen tentokrat, kdyz je lutealni pokazde kratsi. Ovsem, kazdy mesic mi vyjdou dva pozitivni ovulacni testy, taktez mam hlenovy priznak i ovulacni bolest. Cykly pravidelne, beru Fertipronu 4.mesic. Chodim na fyzioterapie. Nechce se mi verit, ze by me telo tak klamalo priznaky a pritom ovulace nefungovala. Setkal jste se s tim nekdy? Nemuze „nedostatecna“ hladina progesteronu znamenat jen nizkou funkcnost zluteho teliska? Zatim mi gyn planuje dat utrogestan, pak mozna clostilbegyt. Prosím o Vas nazor. V lednu me cekaji dalsi vysetreni z krve. Dekuji Vam mnohokrat. 6. ledna 2022

Nejsem „superodborník“ na nuance v hormonálních hladinách variant PCOS, ale pro mě (a asi i pro Vás) je podstatná tato studie (viz obrázek). Když dali myoinositol této skupině žen, asi 3 z 5 „se rozovulovaly“ a 1 ze 4 otěhotněla. Když těm, které neovulovaly/neotěhotněly přidali k myoinositolu ještě clomifen (tedy clostilbegyt), rozovulovalo se 9 z 10 a rychle otěhotněla půlka…

Dobrý den, chci se zeptat snažíme se o druhé miminko. Zatím nám to nejde.Je problém že kojim to první dítě nebo to nevadî. 17. prosince 2021

Může to v tom být, ale nemusí.

Dobrý den, ve složení jsem nenašla. Obsahuje Superfolin 2 železo? Jsem ve 30tt a teď mi zjistili anémii, na začátku těhotenství bylo vše v pořádku. Na začátku jsem brala Fertipronu a od 2.trimestru Superfolin. Nevim jestli jsem miminku neublizovala 17. prosince 2021

Železo se obvykle do těhotenských multivitaminů nedává (a v žádném stávajícím produktu Onapharm není), protože má dost nežádoucích účinků a přitom ho ne každá matka někdy v druhé plce těhotenství potřebuje doplňovat. Miminku jste rozhodně neublížila, právě naopak. Teď je ta chvíle, kdy si železo doplníte nějakým lékem a vše bude, jak má být.

Dobry den, pred 4 lety mi po 3 letech neuspesneho snazeni a nekolika ivf na repr.imunologii zjistili problem se stit.zlazou, nasadili euthyrox a doporucili brat stacyl a pak se opravdu brzy zadarilo prirozene. Nyni chceme jeste jedno miminko, beru fertipronu a brala jsem si i stacyl a podarilo se hned 3.cyklus, kratce po pozit.testu jsem zacala spinit a ze strachu stacyl vysadila. V 6+5 doslo ke spont.potratu. Je mozne, ze to zpusobilo vysazeni stacylu? Je mi 42. Dekuji. 9. prosince 2021

Myslím, že to Stacylem nebylo (ale to na 100% neřekne nikdo). Ve 42 letech je prostě „riziko neúspěchu“ větší. Což neznamená, že příští pokus nevyjde. Doporučuju vše konzultovat s (dobrými – chápu, že není lehké je najít) lékaři a nedělat tolik „pocitová“ rozhodnutí…

Dobrý den, mám prosbu. Už se snažíme dlouho s manželem o druhé mimi.Bohuzel nám to nejde.Mám obracenou dělohu . Na podporou beru fertoprinu ,kyselinu listovou,kontryhelovy čaj a malinik. 7. prosince 2021

Konzultujte IVF.

Dobrý den, jsem ve 20.tt a asi před týdnem jsem začala pociťovat tvrdnutí břicha. Zejména tady po orgasmu a nebo po námaze(úklid atd). Jsem prvorodička, tak mě to trošku znervózňuje, a to asi i z důvodu, že ještě necítím pohyby, ale nerada bych moji paní doktorku strašila v ordinaci dřív než je nutné. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli je to v pořádku a je to normálním projevem těhotenství, nebo jestli mám přeci jen navštívit moji doktorku. Za celé těhotenství jsem měla pouze jeden vaginální ultrazvuk, jinak samé abdominální, takže ani nevím, jestli je děložní čípek v pořádku. Děkuji za vaši odpověď a za váš čas. 1. prosince 2021

Tvrdnutí je svým způsobem normální, samozřejmě nejsme za něj rádi. Proberte s paní doktorkou, jakou životosprávu máte vést.

Dobrý den,jsem v 26. tt, před početím a v 1. trimestru jsem brala Chytré miminko 1, od 2. trimestru Chytré miminko 2. Nyní se ke mně dostaly informace o tom, že přemíra kyseliny listové může být pro plod škodlivá ve smyslu vyššího rizika vzniku autismu. Ráda bych se zeptala, zda jsou dávky v těchto preparátech opravdu bezpečné? Srovnávala jsem složení s Femibionem 2, a tam je kyseliny listové a folátu o polovinu méně (200+200 mcg). Jím poměrně dost zeleniny, tak si myslím, že nějaké množství kyseliny listové zkonzumuji i v běžné stravě. Proto mám nyní strach, zda jsem nemohla ohrozit miminko nadměrnými dávkami. Děkuji a zdravím, Rebeka 1. prosince 2021

Složení Chytrého miminka vychází z doporučení suplementovat 400-800 mcg denně („ujíte“ maximálně 200 mcg denně). Pravděpodobně máte na mysli tuto studii, kterou nyní na internetu interpretují lidé znalí, méně znalí i neznalí a také různí šílenci a fanatici/čky. Jsem si jistý, že se nemusíte ničeho obávat a kdybyste chtěla udělat opravdu „dvojitou ochranu“, stačí, když 1-2 x týdně tabletu vynecháte…

Dobrý den,Jsem v 18tt a už dva dny mě vcelku dost bolí,pálí jizva po prvním císaři…četla jsem na netu že se je to celkem běžný jev jen mám kontrolu 15.12. Nechci zbytečně prudit paní doktorku a zajímá mě zda mě nebo miminku něco nehrozí.Děkuji a krásné svátky. 30. listopadu 2021

Zůstal bych v klidu. Sledovat, event. potírat něčím (heřmánek, …), na kontrole ukázat.

Stránka 4 z 74 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz