Dobry den, dekuji za promptni odpoved!Inofolic mi doporucil gynekolog, PCOS nemam, tak predpokladam, ze to bylo kvuli veku? Je mi 40. Nicmene, zaplat Pan Buh, otehotneni vyslo hned. Mela bych tedy brat spise tu Fertipronu? Jeste jednou dekuji, Michaela 15. ledna 2023

Já bych dobral, co máte, a pak najel na Superfolin 2.

Dobry den,mam rocni miminko, stale kojim, rada bych se zacala priprapovat na ev. dalsi tehotenstvi, jaky pripravek byste mi vzhledem ke kojeni doporucil? Pred minulym tehotenstvim jsem brala inofolic a v tehotenstvi pak Chytre miminko. Jeste mam zbylou krabicku inofolicu, tak jestli i tu, prosim, pripadne mohu dobrat, nicmene nadale bych rada nejaky produkt z Vasi rady. Velmi dekuju za odpoved i za moznost se ptat! Jiz jsem vyuzila drive. S pozdravem Michaela 13. ledna 2023

Vzhledem ke kojení určitě Superfolin 2. Ten inositol jste brala proč? (pokud máte PCOS, pak tedy místo Superfolinu dvojky Fertipronu + nějaký rybí tuk)

Dobrý den, předně děkuji ta Váš produkt Fertiprona, který mi pomohl při pcos.Chci se zeptat, nedohledala jsem, zda se může produkt Gymnium rapid i v těhotenství? Jako jedinný mi vždy pomůže při diskomfortu ať už kvasinky nebo bakterie. Samozřejmě budu řešit s gynekoložkou jen zda jako první pomoc můžu. Děkuji za Váš čas a odpověď. 10. ledna 2023

Jsme rádi, že Vám naše produkty pomáhají. Gynimun rapid v těhotenství můžete (viz příbalový leták – ta formulace tam je právního charakteru, protože testy na těhotných se nedělají, ale kyselina boritá je v těhotenství i v doporučených postupech na některé infekce), nechte si to posvětit Vaším gynekologem, který Vás detailně zná.

Dobrý den ,mám velký problém ,zažíváme dost velký stres už několik dní.A jsem v 5tt.cetla jsem ,že stres ovlivňuje vývoj dítěte a že mohou být anomálie.jak to mám chápat ,bojím se,že nebude zdravé.prosim řekněte mi jak to je.zda je to opravdu tak zle 8. ledna 2023

Je to jinak – miminka jsou na stresy připravená a jen tak něco je nerozhodí. Pěkně se uklidněte, hezky papejte pestrou stravu a nezapomeňte „přijídat“ nějaké foláty (např. Superfolin 1), které jsou dle doporučených postupů to správné pro vývoj miminka.

Dobrý den,jsem v 7tt, a poslední dva měsíce beru Fertipronu – dva sáčky denně. Chci se zeptat, zda stačí obsah kyseliny listové, nebo mám ještě kyselinu listovou doplňovat. Podle údajů na krabičce obsahuje moje denní dávka z Fertiprony 400mcg, poslední týden jsem doplňovala ještě čistou kyselinou listovou 400mcg denně – je to správně? Děkuji. 2. ledna 2023

Podle doporučených postupů máte (kromě pestré stravy) doplňovat 400-800 mcg folátů (=metylfolát nebo listovka) denně. V jednom sáčku Fertiprony je 200 mcg metylfolátu a 200 mcg listovky, tedy dvěma sáčky denně dostáváte 800 mcg folátů. Další listovka už je zbytečná a skoro by se dalo říci nevhodná – ale nebojte se, nic se neděje: prostě žádnou další odteď už neberte…

Dobrý den,Stačí poměr kyseliny listové ve femibion 2? Nebo je lepší ještě přidat kyselinu listovou zvlášť? Děkuji 29. prosince 2022

Podle doporučených postupů máte minimálně 1 měsíc před početím a první 4 měsíce „dojídat“ doplňky stravy 400-800 mikrogramů folátů (tedy metylfolát a/nebo obyčejná listovka). Ve všech produktech Onapharm (Superfoliny i Chytrá miminka) máte 800 mikrogramů folátů, v tom zahraničním dražším produktu je, myslím, 400 mikrogramů.

Dobrý den. kdy začít brát 26. prosince 2022

Podle doporučených postupů byste měla užívat nějaký produkt (minimálně kyselinu listovou) MINIMÁLNĚ jeden měsíc PŘED početím. V praxi tedy jakmile vysadíte antikoncepci.

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat..zda můžu brát Stacyl i Femibion 2?Děkuji 26. prosince 2022

Můžete. A když si jako vitamin vyberete Superfolin 2, dostanete nejlepší složení a ještě zaplatíte méně.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat když jsem byla na kontrole u paní doktorky, byla jsem podle MS 7tt+3 ale paní doktorka řekla že plod je mladší než MS… plod měl 5mm a žádnou srdeční činnost. Kontrolu ma za 14 dni .Bojím se že je něco špatně když nemá srdeční činnost Děkuji za odpověď. 3. prosince 2022

Přesné určení stáří plodu v podstatě neexistuje, a to nejen podle MS, ale v principu ani podle UZ (obě metody mají poměrně široký interval). Srdeční činnost se má objevit ZHRUBA kolem 6. týdne, tedy i zde je jakási rezerva. Přesně proto si Vás paní doktorka pozvala za 2 týdny – tehdy už to má větší smysl zkoumat. Proto se nebojte a hoďte to za hlavu – příští kontrolu berte, jako by to byla ta první.

Vážený pane doktore, prosím o radu. Mám temer 2 měsíce staré miminko a mám problém s kojenim (bolave bradavky, nedostatek mleka). Laktacni poradkyně mi doporučila uzivat tablety B complex forte (jak jsem se dočetla obsahuje vitamíny B1 B2 B3 B5 a B6), aby se prsa zahojily. V lékárně se ale na užívání tohoto preparátu po dobu kojení paní Mgr. netvarila a doporučila mi užívání prokonzultovat s lékařem. Užívám dale doplněk stravy Superfolin 2, kde je také vitamín B a dcera užívá na doporučení pediatra také vitamin B v léčivu Pyridoxin (čtvrtku prášku rozdrcený v mléce, podáváný na lzicce). Je skutečně pravda, že se tímto vitamínem nelze předávkovat, protože se prebytek vyloučí a já jej po dobu kojení tedy můžu brát? Nebo to považujete již za zbytečné nebo dokonce nevhodné, když už je v tabletach Superfolin. Jde mi hlavně o zdraví miminka, aby se nedostalo do mléka něco, co může ve větší míře škodit. Děkuji velice za názor. 4. listopadu 2022

Vitaminy řady B se skutečně „téměř“ nejde předávkovat (nadbytek se hned vyloučí močí), jen není dobré přehánět („nenaštěpenou“ = syntetickou) kyselinu listovou (např. v dávkách 1000 mg a více).

Stránka 1 z 78 1 2 3 4 5 6 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz