Položit otázku
Dobrý den pane doktore. V lednu jsem kvůli mikrodeleci 16.chromozomu měla ukončené těhotenství. Od té doby jsem brala fertipronu, teď jsem znovu těhotná 5tt. Obě těhotenství byly víceméně na první pokus. Mám dál brát fertipronu nebo přejít na Superfolin. Případně kdy se vrátit k fertiprone. V prvním těhotenství jsem měla trochu problém bs vyšším tlakem. 27. června 2021

Já bych do konce prvního trimestru vydržel s Fertipronou a pak buď šel na Superfolin 2 (pokud budete bez potíží – hlavně cukry, tlak) nebo se kdykoli s potížemi zase vrátil na Fertipronu.

Dobrý den, podstoupila jsem sve prvni IVF. Neuspesne. Menstruace dorazila za 14 dni od vkladu embria. Druha menstruace po IVF nedorazila vubec. A ted bych mela mi treti menstruaci a stale nic. Zatim jsem byla u sveho gynekologa. Ten rikal ze dalsi hormony by mi ted nedaval. Sliznici mam vysokou. A tehotenske testy negativni. Vubec nevim co mam delat. Jestli mam volat do Car. Nebo jeste pockat az se to upravi samo. Take nechci dalsi hormony. Ale chceme zkusit dalsi IVF ale bez menstruace se to neda. Jak popripadne vyvolat menstruaci bez hormonu? Dekuji za odpoved 27. června 2021

Nevím, proč nemáte menstruaci (neznám Vás), ale určitě bych i teď, i pro event. následné IVF trvale nasadil Fertipronu (místo event. jiného těhotenského produktu, který užíváte). Myoinositol v některých případech (zejména, ale nejen PCOS) umí rozjet menstruaci či ovulaci.

Dobrý den pane doktore, s manželem usilovně pracujeme na miminku, nyní jsem po ovulaci a doufám, že to tento měsíc dopadlo. Užívám Fertipronu a kys.listovou. Pracuji jako zdr.sestra a včera jsem byla jako doprovod s pacientem na CT vyšetření, byla jsem celou dobu během vyšetřeni za tou tlustou zavřenou stěnou. Nemohlo v případně těhotenství dojít k ozáření? Teď na to musím pořád myslet 26. června 2021

Vůbec se nebojte – za tou tlustou stěnou jste byla v bezpečí. Jinak k Fertiproně už nepotřebujete extra listovku (Fertiprona obsahuje 400 mcg listovky a 400 mcg metylfolátu).

Dobrý den, před otěhotněním jsem užívala od výrobce Viridian myo-inositol s kyselinou listovou. Teď jsem těhotná 5.tyden, můžu tento přípravek na dále užívat? 25. června 2021

Ano, můžete. I když byste se ještě  zvlášť měla postarat (ideálně pestrou stravou) o přísun DHA, jódu, cholinu a železa. Také nevíme, jestli jste dobrý metabolizér kyseliny listové – asi pro polovinu lidí je vhodnější metylfolát.

Dobrý den,21.5.2021 jsem bohužel musela na vyvolaný potrat a to ve14tt, kvůli vývojové vadě miminka.Objednala jsem pro sebe i přítele vitamíny Babystart fertilcare na 3 měsíce pro oba.Chtěla jsem se zeptat, kdy je vhodná doba začít vitamíny používat?Menstruaci jsem zatím nedostala, vzhledem k tomu, že jsem musela podstoupit i revizi dělohy. Piju kontryhelové čaje, ale zatím bez výsledku – pořád čekám.O miminko by jsme se chtěli začít pokoušet na konci září/začátkem října.Takže dotaz zní – můžu vitamíny používat i přesto, že jsem zatím nedostala menstruaci?Děkuji mockrát za odpověď,S podzravemLucie 23. června 2021

Můžete s vitaminy začít hned. Nechci, aby to vypadalo tak, že „kopu za své zájmy“, ale zvažte pro sebe raději Fertipronu (na maximalizaci boje s vrozenou vadou je pro Vás mnohem důležitější metylfolát a inositol než mulťák na úrovni 20. století) – ten mulťák můžete pak spotřebovat třeba ke konci těhotenství nebo při kojení. Kdybyste chtěla podrobněji probrat, napište mi na jiri.emmer(zavináč)gmail.com a můžeme si domluvit telefonát.

Dobrý den pane doktore, jak je to prosím s alergií na pyl v těhotenství. Četla jsem, že se antihistaminika nesmí. Ale nemůže nějak ublížit neustálé pšíkání? Děkuji 23. června 2021
Dobrý den pane doktore, jíž 5 měsíců se snažíme s manželem o druhé miminko. První syn 4 roky se povedl počít hned první měsíc, oboum nám je 32 let, s ničím se nelecime. Měsíc užívam Fertipronu a dělala jsem si ovulační testy, test byl pozitivní včera. Pohlavní styk máme každý den a včera 2x. Mám již radši užívat Chytré miminko? A myslíte, že když byl pozitivní ovu test a veškerý příznaky ovulace proběhly, že by se mohlo stát, že těhotenství se nezadarilo? Druhé miminko si moc přejeme. Děkuji za odpověď 23. června 2021

Klidně bez obav berte Fertipronu do jasného otěhotnění. „Zadařit“ se nemusí nikdy, i když podle toho, že máte už se stejným partnerem jedno dítě, by to ve Vašem případě mohlo být ok.

Dobrý den pane doktore, brala jsem Fertipronu, teď se mi potvrdil pozitivní těhotenský test, mám přejít na Superfolin 2 nebo pokračovat Fertipronou. Děkuji 23. června 2021

Nevím o Vás víc (proč jste brala před otěhotněním Fertipronu – jenom pro jistotu anebo jste měla neúspěchy či dokonce PCOS?). Obecně řečeno Vám stačí Superfolin, ale pokud máte PCOS nebo si nejste jistá (a nešlo Vám dlouho otěhotnět a měla jste třeba i poruchy cyklu/ovulace), pak klidně zůstaňte na Fertiprona dál. Pokud byste začala se SUperfolinem, můžete se k Fertiproně vrátit (např. kdybyste neměla v pořádku cukry nebo krevní tlak, atd).

Dobrý den pane doktore, myslíte, že je se vyplatí platit si vyšetření PRENASCAN nebo je lepší podstoupit odběr plodové vody. Děkuji 23. června 2021

Evidentně nejde jedno nahradit druhým. Prenascan je bezpečný (bez odběru plodové vody), odběr plodové vody řekne více. Co zvolit byste měla probrat s Vaším lékařem, který zná Vaše rizika.

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, na váš názor na jízdu na kole či elektrokole po pozitivním tehotenskem testu. Děkuji 21. června 2021

Všeho s mírou. Nemyslím, že je potřeba abstinovat, ale Tour de France bych nejezdil.

Stránka 5 z 68 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »