Dobry den, zakoupila jsem si vitaminy pro tehotne chytre miminko superfolin 2 a vzdy jsem mela tablety bílé, nyni jsou žluté. Je to v poradku? Dekuji moc za odpověď. Hezky den Provazníková 29. května 2023

Ano, je to v pořádku. Přešli jsme na formulaci „bez zbytečné chemie a éček“, takže teď jsou tablety „naturální“. Komunikovali jsme toto na lékárny, ale než se to rozhlásí…

Dobrý den, byla jsem na urologii pro opakované záněty močových cest, testy a odběry dopadly dobře, stále však lehce zvýšená bílkovina a pH, z výtěru z pochvy závěr nález Lactobacillus sp., nikterak se to dál neřešilo, vlastně nevím, zda to je dobré či špatné, ale pořád při močení cítím diskomfort., pálení. Je dobré něco užívat, aby pH a bílkovina byla v pořádku příp. co? Děkuji. 19. května 2023

„Pálení“ bez dalšího (bílkovina v moči a pH se úplně nepočítá) nebude nejspíš z močových cest. Stálo by za to pořádně probrat. Posílám kontakt mailem a pokud budete chtít, můžeme probrat.

Dobrý den pane doktore, gynekoložka mi vzhledem k věku (36 let, bezdětná) a pro podporu dozrávání vajíček doporučila, ať si koupím Yarilo Progametiq. Cena za tento preparát se mi ale vzhledem k množství zdá přemrštěná. Složení a účinky neumím posoudit. Vzhledem k ceně a pozitivním recenzím bych si raději pořídila Fertipronu nebo příp. Superfolin 1 podle toho, co byste mi pro podporu plánování doporučil. V případě, že by to byla Fertiprona a zabrala by, měla bych ji brát až do konce prvního trimestru nebo bych mohla přejít na Superfolin 1 a kdy? Pro úplnost uvedu, že jsme se ještě o miminko nikdy nepokoušeli, nemůžu tedy posoudit, jak na tom jsem (HA jsem nikdy nebrala, chránili jsme se jinak). Ale jsem zdravá, s ničím se neléčím a mám spíše podváhu než nadváhu a nízký tlak. Předem děkuji za odpověď. 10. května 2023

Podle mého názoru můžete jak Superfolin 1, tak Fertipronu (těhotenské MV s inositolem jsou dražší, i když dražší nemusí znamenbat „předražené“) – v obou máte pouze to, co potřebujete, ale zato ve správné dávce. Po event. Fertiproně můžete po otěhotnění hned přejít na Superfolin 2, leda by bylo něco (např. cukříky) v nepořádku…

Dobrý den, jsem v polovině 6. měsíce a došly mi vitamíny Chytré miminko Superfolin 2. První dotaz – při koupi nového balení již mají tablety s kyselinou listovou namísto bílé barvy nyní oranžovou, je to v pořádku?Druhý dotaz – jaký je rozdíl mezi produkty Chytré miminko Superfolin 2 a Chytré miminko 2?Předem děkuji za odpověď. 6. května 2023

Změnili jsme formulaci (nyní bez TiO2 a dalších „chemií“), takže tablety jsou teď něco jako „přírodní“ (raw). Rozdíl je v použité soli metylfolátu (=“předštěpená sůl listovky“). V Superfolinu je nejmodernější (a taky biologicky nejdostupnější) varianta.

Dobrý den když mám prosím termín porodu 5.7 .kdy zhruba se odesílá v mém případě do porodnice mam li jít císařem myslím zhruba odhadované datum děkuji za odpoves 6. května 2023

To záleží kam jdete a taky na Vašem stavu cca 1-2 týdny před porodem.

Dobrý den, začínám 2.trimestr a od první chvíle před otěhotněním užívám Fertipronu. Chtěla bych se zeptat jestli mám pokračovat dále ve fertiproně nebo přejít na jiné vitamíny pro těhotné? A ještě bych se chtěla zeptat jestli je vhodné v těhotenství a případně v 2. a 3. trimestru užívat probiotika GYNIMUN duo protect? Děkuji za odpověď 20. dubna 2023

Pokud Vaše těhotenství probíhá normálně (cukr, krevní tlak, apod) a nejste vysloveně obézní, nepotřebujete dál užívat Fertipronu a můžete s klidme přejít Na Superfolin 2, který Vám dá „více muziky za méně peněz“. Gynimun dual je pro těhotné velmi vhodný – udržování harmonické a prospěšné mikrobioty pomáhá Vám i Vašemu miminku.

Dobrý den, prosím jsem těhotná v 1.trimestru, dnes jsem 11+5tt a beru Femibion 1, dnes mám poslední tabletu Femibionu, od zítra bych chtěla brát Superfolin 2, protože mi včera sestřička u doktorky říkala, že už můžu brát Superfolin 2, že je to pro ukončený 12 týden, ale druhý trimestr začíná ve 13 týdnu, takže až za týden. Prosím mohu začít užívat od zítra Superfolin 2 když budu teprve v 11+6? Nebude to ničemu vadit? Tabletky mi dnes přijdou. Moc Vám děkuji za radu, hezký den. 30. března 2023

Můžete bez obav ihned začit se Superfolinem 2 – tím si pouze přidáte DHA k tomu všemu, co už jste užívala, a to je jedině dobře. Superfolin je teď nově jedním z produktů Onapharm, kde jsme zrušili zbytečné potahy, plnidla, prostě éčka. Proto se nelekněte „kropenaté“ tablety – takhle vypadá každá tableta bez barviva a potahu.

Dobrý den, pracuji jako zdravotní sestra v léčebně pro dlouhodobě nemocné, tudíž mojí naplní práce je především ošetrovatelská činnost, která je zaměřena na koupání pacientů ve sprše, polohování, přebalování. Nemáme elektrická lůžka, tudíž je manuálně všechny zvedáme k jídlu. Týká se mě také výměna desinfekčních roztoků. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, doktorka i ihned vystavila neschopenku, neboť dělám v infekčním prostředí a bylo chřipkové období. Nyní jsem 13+0 a paní doktorka řekla, že se můžu klidně vrátit do práce. Těhotenství je bezproblémové, prý to, že manipulujeme s těžkými lidmi a kolikrát i sami, není žádné riziko a do 30tt mi to nijak neuškodí, že to, že se nesmí v těhotenství tahat nic těžkého je nesmysl. Chtěla bych se Vás tedy zeptat, co je na tom pravdy? Mohu se tedy normálně vrátit do práce nebo mám trvat na tom, abych zůstala doma? V práci mi určitě nezvládnou najít jinou práci, bohužel. O miminko jsme se snažili 4 roky, byla mi diagnostikovaná sterilita a dlouhodobě jsem brala léky na hyperprolaktémii. Otěhotnila jsem po stimulaci clostylbegytem. Mockrát Vám děkuji. Přeji krásný den, Pokorná 28. března 2023

Jsem rád, když čas od času znám jasnou odpověď na otázky mých klientek – mrkněte sem a to by asi mělo stačit. Přeji Vám, ať máte krásné a zdravé miminko!

Zdravím, jsem přibližně 7 měsíci těhotenství ale ze svým ginekologem jsem se musela rozloučit z důvodu špatné péče. Nyní jsem 6 měsíců bez lékaře. Jak dál postupovat?(těhotenství je bez problémů) 26. března 2023

Bez prodlení se přihlašte k jinému gynekologovi.

Dobrý den, chci se zeptat.. Jsem sice v 7tt, ale chtěla bych se ujistit už teď.. Přesně před rokem jsem byla na operaci s PCOS, po ní se mi v červnu a prosinci podařilo po Ovitrelle otěhotnět, ale potratila jsem.. Nyní mám drobečka díky Pronatalu (bylo jen snažení doma, šlo pouze o načasování ovulace injekcí) Navíc mám velké problémy co se týče chudokrevnosti a trochu i srážení krve. Chci se tedy zeptat.. Je možné, vyžádat si císařský řez? Nebo se to na PCOS bere automaticky? Popřípadě může mi to doporučení dát doktor na gynekologii nebo třeba i obvodní lékař? Jde o to, že mám z normálního porodu opravdu velký strach.. Problémy měla i moje maminka a i její.. máme to v rodině. 🙁 Děkuji za odpověď. 23. března 2023

Tak to absolutně netuším, zeptejte se nějakého porodníka. Osobně bych se dost divil, kdyby PCOS byl indikací k SC, ale na druhou stranu asi nebude takový probém si to domluvit. Navíc jako PCOS budete mít poměrně pravděpodobně těhotenskou cukrovku (s tou Vám může ulevit užívání Fertiprony jako „Vašeho“ multivitaminu kvůli obsahu inositolu) a tudíž makrosomii a to už může SC favorizovat. Přesto bych Vám radil odsunout tyto starosti na později, třeba se časem vrátíte k myšlence nechat věci tak, jak je ten nad námi zamýšlel (vaginální porod má své přednosti pro potomka).

Stránka 5 z 84 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz